CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

View previous topic View next topic Go down

CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Mon Nov 08, 2010 8:06 pm



WEBSITE: http://crimecraft.goplayplay.com/
Status: LIVE sejak 3 November 2010!
Platform: PC (ONLINE)
Pemaju: Vogster Entertainmnet
Penerbit tempatan: http://www.GoPlayPlay.com
Genre: MMO Third-Player-Shooter
Kos Main: PERCUMA!

Computer Specifications,
Minimum
• OS: XP, Vista
• Direct X®: 9c
• Processor: Intel single core 1.6 GHz
• RAM: 1024 MB (1 GB)
• Video Card: Ge Force 7600 class/ATI Radeon X1600
• Video Memory: 256 MB

Recommended
• OS: XP, Vista
• Direct X: 9c
• Processor: Intel Dual Core
• RAM: 2048 MB (2 GB)
• Video Card: Ge Force 8800 class
• Video Memory: 512 MB

Torrent: http://tracker.goplayplay.com/BT2/torrents/CrimeCraft.torrent








Pendek crite, ni antara ciri2 menarik CrimeCraft...
1. BRUTAL abis!
Sebab game ni 3rd player shooter, korang leh nampak karakter korang hancur berkecai kalau kena rocket launcher atau bom. Fuhh, memang aku feel btul bila kena. Moody trus. Tapi seronok pla bila kenakan pemain lain. Wakaka.

2. Mirip GTA SA!
Mula-mula main memang terkenang ngan GTA, sebab dari segi grafik sampailah cara main, smuanya hampir sama ngan GTA. Terubat juga rindu main GTA. ahakss.

3. Padat ngan penembak handal!
Susah nak ingat nama diorang, banyak btul. Tapi memang enjoy la main ngan diorang. Sebab cara main masing-masing memang lain. Senjata takyah cakap ar, modified abis, memang mengancam.

4. Ada fungsi ‘Auction House’!
Auction house atau dlm bhs melayunya rumah lelong memang dah common dalam game generasi skrg. Game ni juga tak ketinggalan, ini menjadikannya layak dikategorikan sebagai MMO. Bagi yg tak tau apa fungsi rumah lelong ni, korang leh beli atau jual senjata, peluru, pemicu sampailah kepada pakaian hasil kraftangan. Cuma 2-3 klik je. Senang!

5. Ada fungsi ‘Cash-On-Delivery’!

Nama pendeknye C.O.D, bukan Code of Duty ler. Ahaks. Fungsi ni leh menyenangkan korang bila nak beli ataupun jual barang guna peti surat. Letak jer barang pastu pihak kedua kena letak duit baru dapat barang tu. Fungsi hampir sama ngan rumah lelong cuma C.O.D ni lebih direct ar, one-b y-one. Kalau pihak kedua tak beli lepas 2 hari, barang korang akan dikembalikan.

6. Nikmati 9 perlawanan PvP+PvE yang mantap!
Manalah letaknye keseronokkan bermain kalau bukan cara mainnya ye tak? Huhu. I terangkan lagi kat bawah ni,

ENAM jenis PVP
(i) Shootout
pasukan lwn pasukan. Kena bunuh and kumpul markah pasukan sebanyak mungkin untuk menang. 8 vs 8 Maksimum.

(ii) Turf War
pasukan lwn pasukan. Kalau nak menang kena tawan 3 check point daripada 5. Kalau pasukan korang dapat tawan kesemua 5 check point, korang menang on the spot ar. 8 vs 8 Maksimum.

(iii) Snatch & Grab
pasukan lwn pasukan. Korang kena rampas bendera musuh dekat kubu diorang. pastu kena larikan pula bendera tu sampai ke kubu sendiri untuk gol. Kalau korang dibunuh masa lari, bendera musuh yang korang bawa akan jatuh. Member korang kena ambil semula bendera tu, kalau lambat musuh leh recover balik bendera diorang. 6 x 6 maksimum.

(iv) Robbery
pasukan lwn pasukan. Macam main bendera gak. Kali ni, korang kena rampas duit musuh dan larikan duit tu ke peti besi kat kubu sendiri. 6 x 6 maksimum.

(v) Capture the Zone
pasukan lwn pasukan. Macam Turf War tapi yang ni kira zone bukan check point. Beza dia, zone cover kawasan yang lagi besar and match ni cuma ada 3 zone je. Anggota pasukan pun lebih besar. Match ni favourite bagi kebanyakkan gang war. 16 vs 16 maksimum.

(vi) Riot
One-Man-Show. Kill everyone on sight. Ni memang tricky skit. Sebab skill halimunan atau penyamaran (camouflage) bleh belajar secara percuma seawal level 5. Korang bleh main bunuh-bunuh pakai pisau jer macam ninja. Sembunyi dulu, pastu stab sekali and then enemy down. Maksimum 6 orang je dalam satu map.


TIGA Jenis PVE (lawan komputer)
(i) Safeguard Defense
Berganding ngn pemain lain untuk pertahankan peti khas daripada dimusnahkan oleh musuh A.I (komputer). Musuh datang secara wave, makin tinggi level korang, makin banyak wave korang kena habiskan. Nak menang kena survive sampai habis kesemua wave. Match ni favourite i sebab leh dapat banyak exp. Maksimum 4 orang dalam satu map.

(ii) Stockpile
Walaupun match ni masih berganding ngan pemain lain, tapi sbenarnye lebih kpd one-man-show gak. Dalam match ni korang leh rampas drops daripada musuh (komputer), of course korang kena tewaskan musuh tu dulu. Kalau jumlah musuh terbunuh mencapai satu jumlah tertentu, boss akan muncul pla. Jadi korang kena pandai-pandai la budget masa lawan musuh, pastikan tak nyawa-nyawa ikan bila facing boss, rugi! Ahakss. Maksimum 4 orang dalam satu map.

(iii) HeadHunt
Match ni la yang paling susah antara smua PVE match. Misi korang kena bunuh boss pastu dapatkan drops. Boss bukannya susah nak dibunuh, yang susahnye guard dia. Fulamak, dahlah banyak, pegang rocket launcher pla tu. Dalam match ni memang sangat perlukan kerjasama pasukan, kena pandai cover member. Memang satu kepuasan kalau dapat menang match ni. Maksimum 4 orang dalam satu map.


7. Lebih 40 kemahiran pasif+aktif untuk dikuasai!
Ni lagi satu ciri yang istimewa game ni. Korang bleh belajar kemahiran aktif dan pasif seawal level 5. Pada satu-satu match korang leh ‘pakai’ dua jenis kemahiran. Antara kemahiran yang paling famous digunakan adalah halimunan dan bom kawalan.

8. Cipta atau ubahsuai senjata sendiri!
Akhir sekali, sambil-sambil rehat daripada match tu, korang bleh la craft senjata, pemicu, ubat dan pakaian daripada drops yang diperolehi daripada match di atas. Kalau rajin memang bleh buat duit banyak daripada jualan kraftangan.

Ni panduan kalau nak main,
1. Daftar akaun di sini. http://crimecraft.goplayplay.com
2. Sahkan pendaftaran CrimeCraft di akaun emel anda. Check dekat junk mail juga, kadang2 confirmation email tak sampai kat inbox.
3. Muat-turun fail instalasi.
4. Siap! Boleh main!



Last edited by leevisse on Mon Nov 22, 2010 6:45 pm; edited 1 time in total

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Mon Nov 15, 2010 2:37 pm

esok gak aku download.. haha..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Mon Nov 15, 2010 4:36 pm

(!=ZAL=!) wrote:esok gak aku download.. haha..

Wokey bagus! =)

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Tue Nov 16, 2010 10:32 am

adeehhh. xleh dowload pun.. huhu..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Tue Nov 16, 2010 3:19 pm

(!=ZAL=!) wrote:adeehhh. xleh dowload pun.. huhu..

Hey Zal, pakai torrent download la. Ni file dia
Torrent File: http://tracker.goplayplay.com/BT2/torrents/CrimeCraft.torrent

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Tue Nov 16, 2010 7:59 pm

adehh.. Bpk ar 2hari bru siap.. Huhu.. T0ren aku xcuba lg.. Mcm mane mau guna nya 2? Huhu.. Leh wt laju kew apa x? Takut ni plak 4hari bru siap huhuhu..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Tue Nov 16, 2010 9:30 pm

(!=ZAL=!) wrote:adehh.. Bpk ar 2hari bru siap.. Huhu.. T0ren aku xcuba lg.. Mcm mane mau guna nya 2? Huhu.. Leh wt laju kew apa x? Takut ni plak 4hari bru siap huhuhu..

1. Download utorrent software dekat sini http://www.utorrent.com/
2. Pastu download torrent file http://tracker.goplayplay.com/BT2/torrents/CrimeCraft.torrent
3. Buka torrent file dan mula download.


leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Tue Nov 16, 2010 9:44 pm

laju kew benda ni br0? N nk kena guna t0rren?? Huhuhu..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Wed Nov 17, 2010 1:46 am

(!=ZAL=!) wrote:laju kew benda ni br0? N nk kena guna t0rren?? Huhuhu..

lagu jugak, dlm 120~180kbs, depend dengan speed internet u.

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Wed Nov 17, 2010 8:03 am

w00.. Lagu? Hahaha.. XD
K2 es0k aku try d0wnl0ad..
Kal0 xsiap gak mcm mane? Leh RESUME D0WL0AD t0k es0k x??

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Wed Nov 17, 2010 10:48 am

(!=ZAL=!) wrote:w00.. Lagu? Hahaha.. XD
K2 es0k aku try d0wnl0ad..
Kal0 xsiap gak mcm mane? Leh RESUME D0WL0AD t0k es0k x??

haha, salah taip laju plak..('lagu')
kalau ko gune utorrent mmg bleh resume download anytime lepas re-start pc.

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Wed Nov 17, 2010 11:13 am

k2 agak2 brape jam siap?

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Wed Nov 17, 2010 2:44 pm

(!=ZAL=!) wrote:k2 agak2 brape jam siap?

Kalo speed downloading sampai 180kbs, dalam 3 jam lebih ar.

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Wed Nov 17, 2010 3:17 pm

w00.. Bunyi mcm laju.. Eh2 lagu la.. Ahax.. XD
k2 es0k aku d0wnl0ad wuhu

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Wed Nov 17, 2010 3:51 pm

(!=ZAL=!) wrote:w00.. Bunyi mcm laju.. Eh2 lagu la.. Ahax.. XD
k2 es0k aku d0wnl0ad wuhu

wakaka, lagu la plak =D

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Wed Nov 17, 2010 5:00 pm

haha.. Bg nickname k0 game ni.. Nanti leh fight ahax.. Bg email k0 sekali nanti sng sikit nk c0ntact huhu..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Thu Nov 18, 2010 8:51 am

mak ai.. pakai torren lg la lmbt doh.. 1miggu bru siap adehhh... Pkai IDM lg cpt.. huhuhuhu...

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Thu Nov 18, 2010 10:09 am

(!=ZAL=!) wrote:mak ai.. pakai torren lg la lmbt doh.. 1miggu bru siap adehhh... Pkai IDM lg cpt.. huhuhuhu...

ZAL, ko stay kat pelabuhan klang ker? Ko request ar FREE installer dari CrimeCraft official. Taip FCC<ruang>NAMA<ruang>ALAMAT pastu SMS ke 0172272100

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Thu Nov 18, 2010 11:10 am

yup.. pulakkk..
xberani la aku.. huhuhu..
ko jumpa aku bg pendrive copy jap xleh kew..
kuh3..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Thu Nov 18, 2010 12:12 pm

(!=ZAL=!) wrote:yup.. pulakkk..
xberani la aku.. huhuhu..
ko jumpa aku bg pendrive copy jap xleh kew..
kuh3..

wakaka, takut la plak. takde pendrive ar. DVD installer ader ar. ape alamat ko?

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Thu Nov 18, 2010 12:15 pm

pulakkk.. wei ada fb or ym x?? msj sana jap la payah la sini..

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Thu Nov 18, 2010 12:35 pm

(!=ZAL=!) wrote:pulakkk.. wei ada fb or ym x?? msj sana jap la payah la sini..

ko add facebook account ni ar. email: crimecraft@goplayplay.com

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Thu Nov 18, 2010 1:28 pm

adeeehhh... nk fb kamu bukan nya game punya fb erkk.. X_X

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by leevisse on Fri Nov 19, 2010 2:24 pm

(!=ZAL=!) wrote:adeeehhh... nk fb kamu bukan nya game punya fb erkk.. X_X

aku tak buka fb slalu ar. hehe. ni: lee_visse85@hotmail.com

leevisse
Constable
Constable

Bilangan Post : 12
Reputasi : 0
Tarikh Mendaftar : 01/11/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by XxXACEXxX on Fri Nov 19, 2010 2:45 pm

oho k2.. thks 4 the info.. wuhu.. smile

apa lg mari fight.. ahax.. gaduh

XxXACEXxX
Administrator
Administrator

Bilangan Post : 160
Umur : 22
Lokasi : Pelabuhan Klang
Reputasi : -1
Tarikh Mendaftar : 17/12/2008

View user profile http://adf.ly/219352/www.pejal09.co.nr

Back to top Go down

Re: CrimeCraft: Permainan Online Shooter TERBARU!

Post by Sponsored content Today at 1:39 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum